Valmentajat

VALMENTAJAT
koutsit2

 

 


Mari Kuittinen
Apuvalmentaja

Marihan se tässä! CrossFit Santasportin alkuajoista mukana roikkunut, viimeiset pari vuotta lähinnä #pelkkääpuuhastelua kuten vaipanvaihto-amrappia, legojen keräily-emomeita ja vaunupeekoota puuhastellut koutsi.
Koulutustaustaltani oon Fysioterapeutti, Personal Trainer ja Ravintovalmentaja. Eniten oppia tainnut saada kuitenkin elämänkoulusta, etenkin kahden lapseni opettamana. Ihmisen psyykkinen puoli kiehtoo minua kovasti ja haluan vielä joskus perehtyä siihen tarkemmin, ehkä opintojen muodossa.
Koutsina olen helposti lähestyttävä, mielestäni hyvä ihmistuntija, jolle voi avautua niin pieleen menneestä reenistä kuin huonosta päivästäkin. Asiakkaiden keksimät tekosyyt osaan kumota mutta kehotan myös kuuntelemaan omaa kroppaa ja päivän kuntoa treeneissä. Aina ei tarvitse vetää täysillä.
CrossFit on paras laji mm. sen vuoksi, kun se sopii ihan jokaiselle harjoitusten muokattavuuden vuoksi. Ainoastaan ne tekosyyt voi olla esteenä lajin aloittamiselle tai harrastamiselle. Lempparihommia reeneissä on painavien juttujen nostaminen ja heikkouksia oman kehon heiluttelu eri ilmansuuntiin. Valmentamisessa on parasta boxillamme vallitseva hyvä yhteishenki, ja se että saa valita treenimusiikiksi Antti Tuiskua jos haluaa!

 

Koulutukset:
– Fysioterapeutti AMK
– Trainer4You Personal Trainer
– CrossFit level 1 trainer
– Painonnoston ohjaajakoulutus 1
– Ravintovalmentaja

 Maria Konttinen
Apuvalmentaja
Asiakasneuvoja

Moi! Mun nimi on Maria ja olen paljasjalkainen helsinkiläinen, koulutukseltani it-tradenomi (AMK) ja liikunnanohjaaja (AMK). Vuonna 2012 jätin koodarinörtin työt mediatoimistossa ja muutin Rovaniemelle liikunta-alan hommiin. CrossFitia olen treenannut reilu 5 vuotta ja olen ollut mukana CrossFit Santasportin toiminnassa salin perustamisesta lähtien. Valmennan ja vastaan asiakkaidemme jäsenasioista. Lisäksi huolehdin treenaajiemme kehon ja mielen hyvinvoinnista pitämällä joogaa, jota jostain syystä kutsutaan nimellä ”väkivaltajooga” 🤷🏼‍♀. Tällä hetkellä olen äitiyslomalla, mutta minua näkee salilla treenaamassa vauvan kanssa tai ilman.

Urheilutaustaa multa löytyy telinevoimistelusta ja vikellyksestä (=akrobatiaa laukkaavan hevosen selässä) ja uskonkin olevani Suomen ainoa CF koutsi, jonka lajitausta on vikellys 😉. CrossFitissa olen ehtinyt kisata parit Winter Warit ja Showdownin ennen perheenlisäystä ja ne kokemukset ovat olleet huikeita!
Valmentajana arvostan nöyrää perustekemistä ilman turhia kikkailuja, vaikka omat vahvuudet ovatkin taidollisesti vaativissa liikkeissä. Parasta CrossFitissa on korkeat maitohappohyökkäykset, sillä ai että sitä fiilistä! Ennenkaikkea pidän CrossFitia hyvän mielen lajina ja nautin sen tuomasta kuntoilun ilosta. Nauttikaa tekin 😘!

Koulutukset:
– Liikunnanohjaaja (AMK)
– Painonnoston ohjaajakoulutus 1

 


Toni Repo
Päävalmentaja

Hei olen Toni.
CrossFit harjoitteluun törmäsin ensimmäisiä kertoja vuonna 2010. Tästä muutaman vuoden jälkeen oma treenaaminen muuttui lähes kokonaan CrossFit harjoitteluksi tultuani Rovaniemelle 2012. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja (AMK), sekä muita erikoistumisia löytyy painonnoston, taitovalmennuksen ja uimaopetuksen osalta.
Tykkään itse liikkua monipuolisesti ja se onkin suurimpia syitä miksi CrossFit vei mukanaan. Salimme tilat, välineet ja ihmiset luovat paikan, missä on hyvä treenata ja minne on aina mukava tulla!
Valmentamasta minut löytää sekä aikuisten että lasten ja nuorten parissa. Toimin meidän 13-15 –vuotiaiden Kids -ryhmässä toisena valmentajana. Parasta CrossFitin valmentamisessa on eritasoisten ihmisten kehityksen näkeminen, sekä saada heidät ylittämään itsensä!
Vapaa-aikani vietän perheeni kanssa luonnossa liikkuen ja ulkoillen.

Koulutukset:
– Painonnoston ohjaajakoulutus 1

 


Ansku Tervo
Apuvalmentaja

Moikka Ansku täällä!
Löydät minut boksilta lähes päivittäin, joko valmentamasta tai treenaamasta.
CrossFitiin tutustuin keväällä 2014 ystäväni yllyttämänä ja se oli rakkautta ensi kokemuksesta lähtien. 2015 hyppäsin mukaan valmennushommiin ja nykyään valmennus on ”päivätyötäni”. Olen urheiluvalmennukseen erikoistunut Liikunnanohjaaja AMK ja Ravintovalmentaja.
Lajitaustaa mulla löytyy baletista jääkiekkoon (🤷🏼‍♀️) mutta suurin intohimoni oli lumilautailussa, ennen kuin löysin CrossFitin! Erikoisosaamistani on painonnoston opetus ja vedänkin kaikki meidän Punttikoulut. Tempaus on ehdottomasti yksi suosikki liikkeeni!
Vapaa-ajallani nautin mielelläni lapin luonnosta, Netflixistä ja somettamisesta🤳🏻 Valmentajan työssä parasta on auttaa asiakkaita kehittymään sekä fyysisesti että henkisesti. Ravintovalmentajana olen myös päässyt auttamaan asiakkaitamme löytämään uuden kokonaisvaltaisesti terveellisemmän elämäntavan! ”Muistakaapa syyä hyvin” onkin vakiintunut loppulauseeni kun treenit päättyvät!

 


Juha Imberg
Apuvalmentaja

Lähes 40 vuotta sitten sain kasteessa nimen Juha Tuomas.
Noin kymmenen vanhana näin vanhalta VHS- kasetilta Kaarlo Kangasniemen painonnostokisoja ja sen aikaisia Maailman Vahvin Mies- kilpailuja. Sydämeni oli myyty lähes kerrasta. Välittömästi aloitin myös tutkimuksen siitä, millä ihmeen tavalla moisiin suorituksiin pystyy valmentautumaan.
Hiihdin kilpaa ja samalla harjoittelin voimanostoa sekä omaa versiotani Strongmanista. Varsin pian kävi kuitenkin selväksi, että yleislahjattomuuteni ei kanna kunnolliselle urheilijan uralle.Antauduin yhä enemmän valmennuksen ylettömän kiinnostavaan maailmaan.

Onnekseni pääsin lukion jälkeen Rovaniemelle opiskelemaan liikuntaa ammattikorkeakouluun. Minusta alkoi pikkuhiljaa muotoutua lähes rasittavuuteen saakka pragmaattinen vektoreita, voima- nopeuskäyriä ja biomekaniikaa rakastava valmentaja. Ns. tsempparia minusta ei saatu tehtyä vaikka siihen jossakin vaiheessa yritystäkin oli. Nyttemmin minusta on kasvanut CrossFit Santasportin oma Sheldon.

Hierojan opinnot olivat varsin looginen jatkumo! Se teki jo ennestään empatiakyvyttömästä luonnontieteilijästä liikkeen osaamisen ammattilaisen. Opiskelin myös biomekaniikkaa, kinetiikkaa ja ravintotieteitä. Suuri haave on vielä joku päivä astua Liikuntatieteellisen ovista sisään.
Suurin täyttymyksen tunne itselleni on kun saan ohjattua ihmisen suorittamaan liikkeen mekaniikan lakeja noudattaen, jouhevasti ja sujuvasti oman kropan toimintoja kunnioittaen. Ajattelen siis, että kaikille meille löytyy juurikin oma tapa tehdä asiat kehon mittasuhteista, voimantuoton yksilöllisistä eroista ja kuun asennosta riippuen

Omassa harjoittelussani on tätä nykyä vaikutteita monesta eri suunnasta. Pohjan muodostaa CrossFit, mutta sekaan on heitetty aimoannos Strongmania ja omaa luovaa ajattelua. Tykkään harjoitella yksin koska olen huomattavan huonossa kunnossa.

Edelleen minulla on sammumaton jano uusia valmennusajatuksia kohtaan ja luen sekä kuuntelen kaiken mahdollisen alan sisällön!
Kiitos ja anteeksi!

 


Ville Liikala
Apuvalmentaja

3-2-1 Ville tässä terve! Olen rovaniemeläinen arjen sankari, jonka päivät täyttyvät päivätyöstä erityisopettajana, CrossFit -valmennuksesta ja treenaamisesta sekä oman perheen kanssa ajan vietosta.
Aloitin CrossFitin treenaamisen meidän salin auetessa 2013 ja valmentajana olen toiminut vuodesta 2015 lähtien. Pakko on tunnustaa, että Konttisen Marian aloittaessa CrossFitin ja ostaessa ensimmäiset painonnostokengät totesin, että mikä juttu tuo nyt oikeen on. Noh, tässä ollaan: aika syvällä pelissä ja lajissa. Ja se on aivan mahtava juttu!
Olen aina harrastanut monipuolisesti liikuntaa ja tykännyt kovasta harjoittelusta. On koukuttavaa oppia uutta ja kehittyä sekä treenata hyvällä porukalla, jossa ei ole väliä millainen liigajyrä-tausta kullakin on.
Valmentajana tavoitteeni on tarjota treenaajille paras mahdollinen kokemus kuntoilusta sekä tukea ja ohjata heitä saavuttamaan omat lajiin liittyvät tavoitteensa, olivatpa ne mitkä tahansa.

Valmentajana kuulutan myös nöyrän perustaitojen harjoittelemisen puolesta. Tekniikat parantuvat, painot nousevat ja hienot liikkeet onnistuvat kyllä, kunhan niitä jaksetaan harjoitella. Ja mehän jaksetaan, se on varma👊🏻

 


Repa Loukusa

Apuvalmentaja

Repa tässä moi!
Ensipusun CrossFitin kanssa koin kesällä 2011 intissä, kun teimme ”armyfit” treenin kasarmia ympäri juosten ja kehonpainoliikkeitä makuualustan päällä tehen. Virallisesti alotin CrossFitin 2016 onrampin kautta.
Koulutukseltani olen fysioterapeutti, ja lisäkoulutusta ja ohjauskokemusta olen hankkinut Pilateksen, Physiotrainingin ja yleisurheiluvalmennuksen puolelta.
CrossFit Santasportilla ohjaan keskiviikkoiltaisin Pilatesta, ja muulloin satunnaisesti WODeja. Pilates on mielestäni äärimmäisen hyvä keino opettaa CrossFittaajalle kehonhallintaa ja on tärkeä työkalu vammojen ennaltaehkäisyssä. Liikettä tuottaessa on myös osattava pitää jotain paikoillaan.
Oma urheilutausta on yleisurheilun puolelta SM-tasolta aitajuoksun ja ottelun puolelta. CrossFitin aloitettua tiesin heti, että kilpaura jatkuu tämän lajin parissa, koska mitään en osaa harrastaa jos en kilpaile. Suosittelen kaikille CrossFit-harrastajille kokeilla kilpailemista jossain muodossa. Kisatilanteessa löydät omat suorituskyvyn rajasi paljon kauempaa kuin mihin uskaltaisit ne edes asettaa.

 


Jesper Leppiaho

Kolmesta iloisesta rosvosta 2/3, joten hymyä ja iloa ei puutu. Voit löytää minut joskus tanssimasta itsekseen nostojen välissä tai asettelemassa painoja viivotintarkkaan pinoon, jokatapauksessa urheiluopiston ja boxin vakioasukki😁 Opiskelen liikunnanohjaajaksi Lapin AMK:ssa suuntautumisenani urheiluvalmennus. Olen myös käynyt CrossFit Level 1 Trainer – koulutuksen. Harrastusta liikunnan puolelta on jo yläaste ajoilta aina tähän päivään asti ja kokeiltujen lajien kirjo on laaja. Liikunnan ilo ja sen tuomat hyödyt ja sen mahdollisuudet toteuttaa itseään ajoivat minut liikkumaan ja sitä haluan valmentajana tarjota jokaiselle, Iloa ja liikkumista omalla tavalla. Yksi syy miksi lajin pariin lähdin, on sen laaja-alaisuus ja monipuolisuus niin treenien kuin aina yhden liikkeen suorittamisen osalta. Lajin parissa on kulunut 4 vuotta ja muutamat isommat kisatkin on käytynä. Voimistelulliset liikkeet ovat suosikkeja ja onnistuu niin painonnosto, juoksu kuin uintikin.
Voit aina tulla minut nähdessä kysymään apua salilla tai missä vaan, autan jos vain voin!”

 


Essi Koskinen

Heippa kaikille!
Minä olen Essi ja CrossFitin parissa olen viettänyt aikani vuodesta 2010 lähtien, jolloin kävin On-ramp kurssin CrossFit Tampereella. Tästä CrossFit matkani jatkui oman salin, CrossFit Oulun perustamisella 2012 ja siitä olen sitten mutkien kautta päätynyt Rovaniemelle. Väliin mahtui myös noin vuoden mittainen syrjähyppy pelkillä painonnostolavoilla. Olen kilpaillut CrossFitissa vuodesta 2010 lähtien ja salilla minut bongaakin useimmiten omien treenien parista. Koutsaushommia teen Santasportilla kids-ryhmien parissa.
CrossFitissa tykkään lajin monipuolisuudesta ja siitä ettei tässä lajissa ole koskaan valmis, aina löytyy jotain kehitettävää. Olen aika varma että tulen pysymään CrossFitin parissa jollain tapaa koko elämäni.
Tsemppiä kaikille tuleviin treeneihin, tulkaa reilusti nykäisemään salilla hihasta jos tulee jotain kysyttävää 😊

 


Antti Isosomppi

Moikka! Mä oon Antti ja oon treenannut CrossFitia nyt noin viitisen vuotta. Lajissa minua viehättää sen monipuolisuus ja kilpailuhenkisyyteni vuoksi siinä on mahtavaa, että siinä voidaan myös kisata. Minut oletkin ehkä pari kertaa saattanut bongata kisaamasta niin Karjalan Kovimmassa kuin Unbrokeneissakin. Olen kotoisin Kirkkonummelta ja Rovaniemelle päädyin luokanopettajaopintojeni perässä. Takataskustani löytyy liikuntaneuvojan tutkinto, uimaopettajan pätevyys sekä CrossFit level 1 koulutus. Salilla minut voi löytää tekemässä muscle-uppeja (lemppariliikkeeni) tai vetämässä iltapäivisin CrossFit Kids ryhmiä. Valmentajana olen energinen ja jämäkkä sekä tuon persoonallani lisämaustetta vähän kaikkeen 😄 Jos sulla on jotain asiaa niin tule juttusille, ellen ole itse kerennyt tulla jo luoksesi höpötteleen.

 


Sanna

Heippa, mun nimi on Sanna ja valmennan CrossFit Kidsejä. Ammatiltani olen liikuntaneuvoja ja opiskelen viimeistä vuotta luokanopettajaksi Lapin yliopistossa. Minuun voi todennäköisemmin törmätä urheiluhallilla, koska suurin osa vapaa-ajastani menee siellä valmentaen tai itse harrastaen.
Ensimmäistä kertaa tutustuin CrossFittiin entisen ykköslajini käsipallon kautta. Joukkueellemme pidettiin demotunti ja innostuin tästä hulluna. Muuttaessani Etelä-Suomesta opintojen perään Rovaniemelle piti jotakin uutta harrastusta aloittaa ja löysin CrossFitin. Rakastuin lajiin. Sen kautta oppii tuntemaan itsensä paremmin ja aina on jotakin kehitettävää ja uutta opittavaa.
Mielestäni laji on siinä mielessä mahtava, että sitä voi harrastaa kuka tahansa. Siinä voi kilpailla tai voi harrastaa ihan vain omaksi iloksi. Lisäksi lajin kautta pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin. Meillä on täällä ihan mahtava porukka ja entisenä joukkueurheilijana olen aina tottunut treenaamaan jonkun kanssa ja siihen salin meininki sopii.
Valmennuksessa pyrin innostamaan lapsia lajin pariin erilaisten pelien ja leikkien avulla. Salilla harjoituksissa näkyy monipuolisuus, välillä harjoitellaan tangossa roikkumista ja välillä kikkaillaan ratoja pitkin Ninja Warrior tyyliin. Toki voimaharjoitteluakin tehdään, mutta tekniikka edellä! Tärkeää on hyvä tekemisen meininki ja
iloiset punaiset kasvot.

 


Saija moi!
Alkuperäiskalustoa, CF Santasportin -toiminnan syksyllä 2013 käynnistänyt, virkavapaalla oleva päävalkku. Koulutuksia löytyy taustalta useampiakin, niistä mainittakoon fysioterapeutti (AMK), valmentajan ammattitutkinto (VAT) sekä CrossFit Level-2 trainer. Tällä hetkellä kuntoilen kotona n.1v. Eevi-tytön kanssa.

Kilpaurheilutaustani on nopeus-voimalajeissa. Nuorempana pingoin yu:n pikamatkoja, kunnes löysin parikymppisenä oman lajini painonnoston. Sen parissa olenkin sit puuhastellut muutaman SM-mitalin sekä valmentanut ja kouluttanut useita satoja ihmisiä oikeisiin nostotekniikoihin.. 🤗🏋🏼‍♀

CrossFit vie mukanaan huikeiden tunteiden kautta!! Se, kun tuntuu ”ettei jaksa-ei pysty”, muttei annakkaan periksi ja saa metconin maaliin!! 💪🏼💪🏼Tätä lähemmäs kilpaurhelijamaista voittamisen tunnetta ei mielestäni pääse missään muussa kuntoilumuodossa! Lisäksi valmentajana pääsen pintaa syvemmälle mukaan asiakkaan kehittymiseen kun yhdessä tsempaten löytyy uusia lihaksia, uusi kuntotaso ja hikisiä elämyksiä! 😊

Vauva-arjen lisäksi reissaan ja vietän mahdollisuuksien mukaan aikaa laskettelusuksilla