Säännöt

SÄÄNNÖT

CrossFit Santasport -salin säännöt:

 1. Ole ajoissa tunnilla. Salille kokoonnutaan viimeistään tasan tunnin alkamisaikana treenivalmiudessa, jolloin valmentaja antaa ohjeistuksen päivän harjoitukseen.
 2. Jos myöhästyt, muut eivät odota sinua ja aloittavat jo harjoituksen. Myöhästyjän tulee suorittaa 10 yleisliikettä per myöhästytty minuutti.
 3. Kuuntele, kun valmentaja puhuu.
 4. Valmentaja valmentaa juuri sinua ja haluaa tekniikkasi parantuvan harjoituksen aikana. Jätä siis machoilut salin ulkopuolelle ja noudata valmentajan kehotusta korjata asentoa/tekniikkaa/painoja, sillä kehotukseen on hyvä syy. Onnettomuudet sattuvat yleensä niille, jotka hätäilevä tai eivät noudata valmentajan ohjeistusta.
 5. Viime kädessä sinä olet vastuussa käyttämistäsi painoista ja noudattamistasi skaalauksista.
 6. Kysy aina rohkeasti ja pyydä apua suoraan valmentajalta. Valmentaja on salilla sinua varten, ja usein kanssatreenaaja voi olla asiasta yhtä pihalla kuin sinäkin.
 7. Kannusta muita treenaajia hyvässä hengessä, pilke silmäkulmassa.
 8. Tule harjoituksiin avoimin mielin. Meillä jokaisella on vahvuutemme ja heikkoutemme, vain treenaamalla voit vahvistaa heikkouksiasi.
 9. Anna jokaiselle nosto-/suoritusrauha. Kierrä siis kaverin nostoalue mahdollisimman turvallisesti, jottet vaaranna itseäsi, eikä toisen harjoitus kärsi. Onnettomuustilanteessa painot voivat lentää hyvinkin kauas.
 10. Laske tyhjä tanko, kahvakuula sekä muut välineet hallitusti maahan, ellet estä pudottamisella itsesi tai toisen loukkaantumista. Emme halua arvokkaita välineitä paiskottavan lattialle.
 11. Painonnostoliikkeet suoritetaan pääsääntöisesti aina merkityillä nostopaikoilla. Saattele myös iso paino noston jälkeen rauhallisesti alas.
 12. Siivoa jälkesi. Koskee kaikkea aiheuttamaasi sotkua suorituspaikalla (hiki ja muut eritteet).
 13. Palauta painot ja käyttämäsi välineet niiden oikeille paikoille takaisin. Salin välineet on tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan CrossFit-salilla, joten niiden vieminen pois alueelta on kielletty.
 14. Pidä treenatessa aina paita päällä, jotta treenivälineet ja suorituspaikat pysyvät puhtaampina. Lihaksia voi vertailla tunnin jälkeen pukuhuoneessa.
 15. CrossFit Santasportilla on ehdoton nollatoleranssi kiellettyjen aineiden ja päihteiden alaisena harjoitteluun. Myöskään nuuska ja muut tupakkatuotteet eivät kuulu salille.